Selecteer een pagina

Jaarrekening opstellen

Parel Administratie & Advies

Neem contact op
N

Complete administratie

N

Advisering

N

Persoonlijk gesprek

Home » Jaarrekening opstellen

Een jaarrekening opstellen is voor u als ondernemer verplicht en kan gezien worden als een financieel eindverslag. Maar om een goede jaarrekening op te stellen, is het belangrijk dat uw financiële administratie goed op orde is. Hier houdt u alle in- en uitgaven goed bij zodat u aan het einde van het jaar de balans op kunt maken. Het is dus erg belangrijk dat u de administratie binnen uw onderneming goed bijhoudt. Parel Administratie & Advies helpt bij zowel het opstellen van de jaarrekening als het bijhouden van uw administratie. Maak vandaag nog een afspraak voor het uitbesteden van de jaarrekening en het bijhouden van uw administratie.

Een jaarrekening opstellen. Is dit verplicht?

Bent u ZZP’er? Dan is het niet verplicht om een jaarrekening op te stellen. Wel is het belangrijk dat u aan het einde van het jaar de balans opmaakt. Heeft u toekomstplannen zoals een lening afsluiten of een hypotheek aanvragen? Dan kan de bank wel om een jaarrekening vragen. Maar voor wie is het opstellen van een jaarrekening nu wel verplicht? Dat vindt u hieronder:

  • Bv’s
  • Nv’s
  • Coöperaties
  • Onderlinge waarborgmaatschappijen
  • Vof’s en cv’s waarvan alle beherende vennoten buitenlandse kapitaalvennoten zijn
  • Verenigingen en stichtingen met een onderneming die in twee opeenvolgende boekjaren minimaal 4,4 miljoen euro per jaar omzetten
  • Ondernemingen die onder de Wet Formeel buitenlandse vennootschap vallen
  • Buitenlandse rechtspersonen met vestigingen in Nederland die in het land van herkomst ook een jaarrekening moeten opstellen

Uiteraard zijn er uitzonderingen, zoals een dochteronderneming die vrijgesteld kan worden van het opstellen van een jaarrekening als het moederbedrijf aansprakelijk is voor eventuele schulden van de dochteronderneming. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden en risico’s waar u rekening mee dient te houden wanneer u kiest voor het uitbesteden van de jaarrekening.

De jaarrekening uitbesteden aan een betrouwbaar administratiekantoor in Oisterwijk

U heeft ervoor gekozen om de jaarrekening uit te besteden zodat u meer tijd over heeft voor andere vak gerelateerde werkzaamheden. Slimme keuze! Voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek belt u naar het telefoonnummer 013-5215925.  Jaarrekening uitbesteden? Parel Administratie & Advies is u graag van dienst.

 

Christel

Sprendlingenstraat 16
5061 KN Oisterwijk

Tel: (013) 521 59 25
E-mail: info@pareladvies.nl

K.v.K. Tilburg: 52552780

Neem contact op

[gravityform id="2" title="false" description="false"]

Bij Parel Administratie & Advies draait het om de klant en staan wij garant voor een persoonlijke aanpak. Door de kleinschaligheid van het kantoor kennen we onze klanten en is er ook tijd voor een persoonlijk gesprek.